•            van Riemsdijklaan 122, 1945 XR Beverwijk, The Netherlands


 • Wat is chiropractie?

  Veterinaire Chiropractie is de wetenschap, (diergenees)kunst en filosofie die zich richt op een goede gezondheid door het herstellen en onderhouden van het goed functioneren van het neuromusculaire systeem door middel van manipulatie van met name de wervelkolom. Het kan gebruikt worden bij veel gezondheids- en prestatieproblemen. Het herkent en behandelt de biomechanische disfunctie van de wervelkolom en het effect op het gehele zenuwstelsel. Veterinaire Chiropractie is geen vervanging voor de reguliere diergeneeskunde, maar biedt een extra mogelijkheid om tot diagnose en behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat te komen. Daarnaast kan Veterinaire Chiropractie vaak de bron van acute of chronische pijnsyndromen elimineren.
  De behandelingen worden afgestemd op de specifieke behoeften van het dier. Na een uitgebreide anamnese en chiropractisch onderzoek, volgt een behandeling en behandelplan met adviezen voor revalidatie, voeding en training.

 • Bij welke klachten?

  Veterinaire Chiropractie heeft zijn effectiviteit bewezen bij vele aandoeningen en klachten. Hieronder een greep uit de meest voorkomende daarvan:
     - Chronische rugklachten: spondylose, hernia nucleus pulposi, lumbosacrale instabiliteit
     - Recidiverende kreupelheden
     - Onbegrepen kreupelheden
     - Heup- en elleboogdysplasie
     - Nekpijn
     - Rugpijn
     - Behandelen compensatiepatronen
     - Incontinentie
     - Verminderde prestaties in de sport
     - Niet meer in de auto, op de bank of op het aanrecht kunnen springen

 • Wat is het verschil met osteopathie?

  De kracht van chiropractie ligt in de behandeling van het voortbewegingsapparaat en dan met name het herstel van de beweeglijkheid van de wervelkolom. Osteopathie is vooral effectief in de behandeling van de organen en de invloed die dat heeft op de wervelkolom. Door beide vormen van manuele therapie te combineren, worden de sterke punten van beide optimaal benut voor het beste resultaat.

 • Voor meer informatie over de Basisopleiding Veterinaire Chiropractie klik hier.