•            van Riemsdijklaan 122, 1945 XR Beverwijk, The Netherlands


 • Wat is osteopathie?

  Osteopathie beschouwt het lichaam als een functionele eenheid en gaat uit van het principe dat alles in het lichaam beweegt, van het voortbewegingsapparaat met botten en spieren tot de inwendige organen en de bijbehorende bloedvaten en zenuwen. Als een deel van het lichaam niet goed beweegt en functioneert, beïnvloedt dat ook andere delen. Pijn kan bijvoorbeeld uitstralen naar andere delen van het lichaam. Met osteopathie wordt de oorzaak van de klachten opgespoord  en de beweging van en de samenwerking tussen weefsels hersteld. Osteopathie is dus een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en opheffen van  bewegingsbeperkingen, zodat het lichaam zelf kan herstellen.

 • Bij welke klachten?

  Veterinaire Osteopathie heeft zijn effectiviteit bewezen bij vele aandoeningen en klachten. Hieronder een greep uit de meest voorkomende daarvan:
  - Nek- en rugklachten
  - Recidiverende kreupelheden
  - Onbegrepen kreupelheden
  - Verminderde prestaties in de sport
  - Verminderd uithoudingsvermogen
  - Hormonale problemen
  - Problemen van het maagdarmkanaal
  - Problemen van de urinewegen
  - Gedragsproblemen
  - Immuniteitsproblemen
  - Allergieën
   

 • Wat is het verschil met chiropractie?

  Osteopathie is vooral effectief in de behandeling van de inorganen en de invloed die dat heeft op de wervelkolom. De kracht van chiropractie ligt in de behandeling van het voortbewegingsapparaat en dan met name het herstel van de beweeglijkheid van de wervelkolom. Door beide vormen van manuele therapie te combineren, worden de sterke punten van beide optimaal benut voor het beste resultaat.

 • Voor meer informatie over de Basisopleiding Veterinaire Osteopathie klik hier.